(2 személyre)
30 dkg sertéshús (karaj, comb)
10 dkg reszelt sajt
Pác:
őrölt zöldbors
mustár
2-3 ek. étolaj
Köret:
kelbimbó
zöldbab
2 kk. cukor
só
Szósz:
2-3 dkg kókusz olaj (napraforgó-, ill. repceolaj, v. olívaolaj is lehet)
2 dkg liszt
2 ek. aprított kaporlevél
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé megklopfoljuk, sózzuk, bőven megszórjuk frissen őrölt zöldborssal (sima fekete is lehet), bekenjük a szeletek mindkét oldalát mustárral, olajba mártjuk és egymásra helyezzük. Ha marad olaj, azt ráöntjük. Fóliával lezárjuk és pár órára, de akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A kelbimbót és a zöldbabot kissé sós, cukros forró vízbe dobjuk. 5-6 percig főzzük, majd a vizet leöntve róluk, lefedve, a saját gőzükben pároljuk, tálalásig. Tartsuk lehetőség szerint meleg helyen őket.
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, majd beledobjuk a finomra vágott kaprot és felengedjük 2 dl hideg vízzel. Sózzuk, teszünk bele egy kevés cukrot és kevergetve addig főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz.
A bepácolt húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, de nem szárítjuk ki. Amikor a második oldalukat sütjük, megszórjuk reszelt sajttal, így amikorra a hús megsül, a sajt is elolvad rajta, majd tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nem bírom abbahagyni a "szülinapozást".
DE!
HOLNAP 6.30!
ÉBRESZTŐ!
Köszi :)
Megjegyzés küldése