Oldalmegjelenítések:

2021. február 10., szerda

Tejszínes-gombás csirkemell zsemlegombóccal


Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg csirkemell-filé
25 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
6 ek. étolaj
2 dl főzőtejszín 
6 db zsemlegombóc
petrezselyemzöld
őrölt bors


Elkészítése:


A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk és kb. 3 ek. olajon, enyhén megsózva, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és magasabb hőmérsékleten addig pároljuk, amíg levet ereszt, ill. azt elfővi. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, borsozzuk, ha kell, még kicsi sót is teszünk bele, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálalásig melegen tartjuk.

A zsemlegombócot kb. 15-20 percig hideg vízben tartjuk, hogy megszívhassa magát vízzel. Ekkor feltesszük főni, forrástól számítva kb. 15 percre. Ekkor leöntjük róla  a forró vizet és hideg vízzel leöblítjük, majd tálalásig ezt is melegen tartjuk.

Amíg a zsemlegombóc ázik, ill. fő, elkészítjük a csirkemellet. Kisebb szeletekre vágjuk, lisztbe mártjuk és kb. 3 ek. forró olajon mindkét felét szép pirosra sütjük. Ezután szórjuk meg sóval.

Ezután már csak a tálalás van vissza.


 





 

 


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...