30 dkg csirkemell-filé
25 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
6 ek. étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk és kb. 3 ek. olajon, enyhén megsózva, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és magasabb hőmérsékleten addig pároljuk, amíg levet ereszt, ill. azt elfővi. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, borsozzuk, ha kell, még kicsi sót is teszünk bele, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálalásig melegen tartjuk.
A zsemlegombócot kb. 15-20 percig hideg vízben tartjuk, hogy megszívhassa magát vízzel. Ekkor feltesszük főni, forrástól számítva kb. 15 percre. Ekkor leöntjük róla a forró vizet és hideg vízzel leöblítjük, majd tálalásig ezt is melegen tartjuk.
Amíg a zsemlegombóc ázik, ill. fő, elkészítjük a csirkemellet. Kisebb szeletekre vágjuk, lisztbe mártjuk és kb. 3 ek. forró olajon mindkét felét szép pirosra sütjük. Ezután szórjuk meg sóval.
Ezután már csak a tálalás van vissza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése