Hozzávalók:
(2 személyre)
2 db vastagabb szelet karaj (kb. 30 dkg)
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
20 dkg brokkoli
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
1 ek. csípős mustár
3 ek. főzővaj, v. étolaj
ízlés szerint bors
1 doboz Knorr sült hús mártás-alap
2 , 5 dl víz
Elkészítése:
A karajszeleteken bevagdossuk a fehér részt és kiklopfoljuk. A hús mindkét felét bekenjük a csípős mustárral, megszórjuk őrölt borssal és sütésig félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy akkora lábasban, amiben mind elférnek, kevés vizet öntünk, teszünk bele ízlés szerint sót és cukrot. Amikor a víz forr, beledobjuk a sárgarépát, majd lefedve kb. 3-4 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát, amivel szintén 3-4 percig együtt pároljuk, a végén adjuk hozzá a brokkolit, azzal is 3-4 percig pároljuk. Ekkor leöntjük róluk a vizet és lefedve betesszük a mikróba, hogy a saját gőzükben készre párolódjanak.
Egy kisebb edényben 2 , 5 dl vizet felteszünk a tűzhelyre. Amikor forrni kezd, beleszórjuk - állandóan kevergetve - a sült hús mártás alapot és alacsonyabb hőmérsékleten addig főzzük kevergetve, amíg kissé besűrűsödik.
A várakozó karajszeleteket forró sütővajba, v. étolajban magas hőmérsékleten pár perc alatt készre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
Tálalásnál a hús mellé szedünk a párolt zöldségekből, majd öntünk rá a még forró mártásból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése