Oldalmegjelenítések:

2020. szeptember 22., kedd

Natúr szelet párolt brokkolival, sárgarépával, burgonyával és sült hús mártással

Hozzávalók:

(2 személyre)


2 db vastagabb szelet karaj (kb. 30 dkg)

20 dkg sárgarépa

20 dkg burgonya

20 dkg brokkoli

ízlés szerint só

ízlés szerint cukor

1 ek. csípős mustár

3 ek. főzővaj, v. étolaj

ízlés szerint bors

1 doboz Knorr sült hús mártás-alap

2 , 5 dl víz


Elkészítése:


A karajszeleteken bevagdossuk a fehér részt és kiklopfoljuk. A hús mindkét felét bekenjük a csípős mustárral, megszórjuk őrölt borssal és sütésig félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy akkora lábasban, amiben mind elférnek, kevés vizet öntünk, teszünk bele ízlés szerint sót és cukrot. Amikor a víz forr, beledobjuk a sárgarépát, majd lefedve kb. 3-4 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát, amivel szintén 3-4 percig együtt pároljuk, a végén adjuk hozzá a brokkolit, azzal is 3-4 percig pároljuk. Ekkor leöntjük róluk a vizet és lefedve betesszük a mikróba, hogy a saját gőzükben készre párolódjanak.

Egy kisebb edényben 2 , 5 dl vizet felteszünk a tűzhelyre. Amikor forrni kezd, beleszórjuk - állandóan kevergetve - a sült hús mártás alapot és alacsonyabb hőmérsékleten addig főzzük kevergetve, amíg kissé besűrűsödik.

A várakozó karajszeleteket forró sütővajba, v. étolajban magas hőmérsékleten pár perc alatt készre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.

Tálalásnál a hús mellé szedünk a párolt zöldségekből, majd öntünk rá a még forró mártásból.



 

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...