(A recept innen származik)
Hozzávalók:
(4 főre)
A szilvaraguhoz:
35 dkg szilva
5 dkg cukor
3 cl víz
1 mk őrölt fahéj
A sziruphoz:
1 körömnyi gyömbér
1 mk szegfűszeg
1 db fahéjrúd
8 cl víz
8 dkg barna cukor
6 cl rum
A rétegezéshez:
2 db egész tojás
7 dkg cukor
25-30 dkg mascarpone
1 db vaníliarúd
8-10 db babapiskóta
Elkészítése:
A krémhez a tojásokat és a cukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliarúd kikapart magjait. Poharakba rétegezzük a szirupba mártott babapiskótadarabokat, a szilvákat és a mascarpone-krémet.
Díszítésnek pár szebb szilvadarab a tetejére és apróra tördelt babapiskóta.
3 megjegyzés:
Boldog névnapot kívánok! finom lehetett :)
Ez istenien néz ki, biztos nagyon finom lehetett! Nagyon boldog névnapot utólag is! :))
Katalin, Veruska, köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése