Oldalmegjelenítések:

2020. november 11., szerda

Natúr szelet párolt zöldségekkel, tükörtojással, kapormártással




Hozzávalók:
(2 személyre)

2 x 15 dkg karajszelet
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt paprika
0,5 kg karfiol
0,5 kg sárgarépa
só ízlés szerint
ízlés szerint cukor
4-5 ek. étolaj
1 doboz Maggi kaporszósz-alap
1 ek. friss kapor
2 db egész tojás
2 szem kapribogyó (opcionális)

Elkészítése:

Az előkészített zöldségeket forró vízben éppen csak annyi ideig főztem, hogy már ne legyenek nyersek. Ekkor kivettem őket és melegen tartottam.
A hússzeleteket kissé kiklopfoltam, borsoztam, kevés őrölt paprikával szórtam meg, sütésig félretettem.

A kaporszószhoz 2,5 dl forró vízbe öntöttem a kaporszósz-alapot, majd a frissen vágott kaprot is, hogy erősítse az ízét. Amint besűrűsödött, félretettem, meleg helyre tálalásig.
A általam megszokott módon hidegen feltettem egy ek-nyi olajban a két egész tojást, bekapcsoltam alatta a tűzhelyet, egészen kicsi hőmérsékletre és addig maradt így, amíg a tojás csodásan meg nem sült. Nem kell neki sok idő.
A hús sütéséhez felforrósítottam az olajat, beletettem a húst és magas hőmérsékleten addig sütöttem, amíg az egyik, majd a másik oldala is szép piros lett. Ezek után kitálaltam. A tükörtojásra díszként tettem a kapribogyót. Ha éppen nincs, nem szükséges :)

(A bácsinak látványra nagyon tetszett az étel. Sajnos, nem érezte jól magát és csak megkóstolta. Ez kissé elszomorított.)






4 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez minden szempontból remek! Egészséges, színes, finom, guszta, sokféle tápanyag... Jól összeraktad!

María írta...

Van ilyen, hogy kaporszósz alap? Itthon még sose láttam. A tükörtojás sütő praktikádat lopom, ha nem haragszol ☺.

Roza írta...

Köszönöm Lányok!:)

Mariám, nem tudom, amióta kijárok, én viszem magamnak, megmondom őszintén, nem jutott eszembe utánanézni, hogy kapható-e. De annyira egyszerű a kaporszósz elkészítése, hogy "alap" nélkül is megéri foglalkozni vele. A gondot inkább a kapor okozhatja télen, ha az ember nyáron nem rakott a fagyasztóba :)

María írta...

Épp azért csodálkoztam az alapon, mert szerintem is egyszerű a kaporszószt elkészíteni alap nélkül is. Nagy kedvencem!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...