Hozzávalók:
(2 személyre)
15-20 dkg haltej
2 dkg étkezési keményítő
1 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
só
sütéshez kb. 4 dl olaj
Chilis majonéz:
5 dkg majonéz
1 evőkanál tejföl
1 citrom leve és reszelt héja
1 teáskanálchilipaszta, v. más csípős paprikakrém
Káposztasaláta:
15 dkg gyufaszálra gyalult káposzta
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál szezámolaj
1 mokkáskanál szezámmag
Elkészítése:
A majonézhez egyszerűen minden hozzávalót összekeverünk. A káposztasalátához egész vékonyra szeleteljük a káposztát. Rászórunk egy csapott mokkáskanál sót, tíz percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Közben összekeverjük a balzsamecetet a szezámolajjal,összeforgatjuk a káposztával, végül szezámmagot szórunk rá. A haltejet hideg vízben megmossuk, a vizet leitatjuk róla majd kisebb darabokra szeleteljük, majd bepanírozzuk és tálalás előtt kicsivel kisütjük.
Tálaljuk.
2 megjegyzés:
Boldog újévet kívánok. Egészségben, szeretetben, Isten áldásával.
Ani, köszönöm és szeretettel kívánom viszont Neked és Családodnak!
Megjegyzés küldése