Oldalmegjelenítések:

2021. május 3., hétfő

Anyáknapi epertorta, sütés nélkül


Hozzávalók:
(10-12 személyre)

50 dkg érett eper
25 dkg mascarpone
150 gr Jogobella epres joghurt
2 , 5 dl habtejszín
20 g zselatinfix
2 ek cukor
30 db babapiskóta
1 , 5 dl langyos tej
1 ek rum (vagy rumaroma)
ízlés szerint hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
ízlés szerint dísz (fakultatív)
szükség szerint (22 cm-es tortakarika)

Elkészítése:

Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával egy 22-es tortaforma alját, és öntsük rá a csokiszószt, majd fél piskótákkal rakjuk körbe a tortakarika szélét (ezeket ne mártsuk tejbe!) és tegyük hűtőbe.

Az epres joghurtot keverjük el 10 gr. zselatin-fixszel.

A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá az apróra darabolt epret. Keverjük hozzá az epres joghurtot.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatin-fixszel, majd óvatosan forgassuk hozzá az epres krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk!

Simítsuk a krémet a tortaformába. A tetejére öntsünk a csokiszószból. Tetszés szerint díszítsük eper szemekkel.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap vegyük le róla a tortakarimát és a tortalappal együtt csúsztassuk a tortacsipkével díszített tálcára. Vékony pengéjű késsel szeleteljük fel.

 



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...