Hozzávalók:
(10-12 személyre)
25 dkg mascarpone
150 gr Jogobella epres joghurt
2 , 5 dl habtejszín
20 g zselatinfix
2 ek cukor
30 db babapiskóta
1 , 5 dl langyos tej
1 ek rum (vagy rumaroma)
ízlés szerint hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
ízlés szerint dísz (fakultatív)
szükség szerint (22 cm-es tortakarika)
Elkészítése:
Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.Rakjuk ki piskótával egy 22-es tortaforma alját, és öntsük rá a csokiszószt, majd fél piskótákkal rakjuk körbe a tortakarika szélét (ezeket ne mártsuk tejbe!) és tegyük hűtőbe.
Az epres joghurtot keverjük el 10 gr. zselatin-fixszel.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá az apróra darabolt epret. Keverjük hozzá az epres joghurtot.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatin-fixszel, majd óvatosan forgassuk hozzá az epres krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk!
Simítsuk a krémet a tortaformába. A tetejére öntsünk a csokiszószból. Tetszés szerint díszítsük eper szemekkel.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap vegyük le róla a tortakarimát és a tortalappal együtt csúsztassuk a tortacsipkével díszített tálcára. Vékony pengéjű késsel szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése