Oldalmegjelenítések:

2021. május 23., vasárnap

Lazac párolt zöldséggel, bulgurral és hollandi mártással.

 

Hozzávalók:

(2 személyre)


kb. 40 dkg lazac filé (2 szelet)

színes bors
3-4 ek. étolaj

1 cs. (12 , 5 dkg) előfőzött tasakos bulgur


30 dkg vegyes zöldség

cukor
étolaj

1 zacskó hollandi mártás por
125 ml víz
125 ml tej
fehér bors

vágott petrezselyemzöld,
citrom

Elkészítése:

A lazac filéket szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat befűszerezzük és egy kicsit állni hagyjuk.

A vegyes zöldségeket forrásban lévő, kb. 1 ujjnyi vízbe dobjuk. Sózzuk, cukrot teszünk hozzá, hogy  a színek szép élénkek maradjanak és közepes hőmérsékleten, mintegy 15 perc alatt készre pároljuk. A felesleges vizet leöntjük, a zöldséget pedig tálalásig melegen tartjuk.

Eközben felforrt egy edényben mintegy 1 l-nyi sózott víz, amibe belehelyeztük a bulguros tasakot és kis lángon 15-20 percig főztük. Ekkor lecsepegtettük a bulgurt, a zacskót felvágtuk, egy edénybe kiöntötük a bulgurt, kissé fellazítottuk, fóliával lefedtük és a zöldség mellé helyeztük tálalásig, hogy  teljesen megdagadjon és ne hűljön ki.

A Hollandi szószhoz 125 ml víz és 125 ml tej keverékét felforraltuk. Folytonos keverés mellett beleöntöttük a port, folyamatosan kevertük, amíg besűrűsödött. Ekkor tehetünk bele egy kevés frissen őrölt fehérborsot. Ha nincs, inkább ne borsozzuk meg, mert elrontja a feketebors a mártás szép látványát.

A 3-4 ek étolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a lazac szeleteket, melyek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd lefedve a serpenyőben hagyjuk (lehúzva a forró lapról) tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...