Oldalmegjelenítések:

2020. október 8., csütörtök

Rántott sütőtök és karalábé petrezselymes rizzsel, tartár mártással

 
Hozzávalók:
(2 személyre)

4 karika 0,5-1 cm vastag sonkatök
4 karika 0,5-1 cm vastag zöld karalábé
1 db nagy, "L"-es méretű tojás
liszt
zsemlemorzsa
ízlés szerint só
1 zacskó (12 , 5 dkg) gyorsrizs
petrezselyemzöld
ízlés szerint porcukor
1 kk. mustár
2 ek. majonéz
4 ek. tejföl

Elkészítése:

Az egyforma vastagra vágott sütőtököt és karalábét meghámozzuk. 



Feltesszük a rizsnek a vizet, a zöldségek kirántásához egy serpenyőben az olajat.
A zöldségeket lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába mártjuk és középmeleg olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Lassan süssük, hogy biztosan megpuhuljanak.


A gyorsrizst a dobozán lévő előírás szerint elkészítjük, majd ha lecsepegtettük és kiöntöttük a tálaló edénybe, megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tartármártáshoz a porcukrot, a mustárt, a majonézt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és már készen is van a tálaláshoz.




2 megjegyzés:

laciferi írta...

Nagyon klassz.
Biztosan finom is.

Roza írta...

Miért, te nem ettél belőle? Én úgy emlékszem, ott voltál azon az ebéden :D

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...