(2 személyre)
4 karika 0,5-1 cm vastag sonkatök
4 karika 0,5-1 cm vastag zöld karalábé
1 db nagy, "L"-es méretű tojás
liszt
zsemlemorzsa
ízlés szerint só
1 zacskó (12 , 5 dkg) gyorsrizs
petrezselyemzöld
ízlés szerint porcukor
1 kk. mustár
2 ek. majonéz
4 ek. tejföl
Elkészítése:
Feltesszük a rizsnek a vizet, a zöldségek kirántásához egy serpenyőben az olajat.
A zöldségeket lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába mártjuk és középmeleg olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Lassan süssük, hogy biztosan megpuhuljanak.A gyorsrizst a dobozán lévő előírás szerint elkészítjük, majd ha lecsepegtettük és kiöntöttük a tálaló edénybe, megszórjuk petrezselyemzölddel.
A tartármártáshoz a porcukrot, a mustárt, a majonézt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és már készen is van a tálaláshoz.
2 megjegyzés:
Nagyon klassz.
Biztosan finom is.
Miért, te nem ettél belőle? Én úgy emlékszem, ott voltál azon az ebéden :D
Megjegyzés küldése